Capelle -10 maart 2018, Speel-o-theek Berend Botje mocht een donatie ontvangen van maar liefst € 1.500 vanuit de landelijke Help Nederland Vooruit campagne van de ING. De spannende uitreiking vond plaats in het ING-kantoor te Capelle waarbij alle geselecteerd vrijwilligersorganisaties uit de Regio Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel, 5 in totaal, waren uitgenodigd. Vooraf was geen uitslag bekend gemaakt, wat de spanning natuurlijk groter maakte! De hoogte van de donatie werd bepaald door te stemmen waarbij de organisaties zelf er zoveel mogelijk moesten zien te winnen. Stemmen kon alleen via een speciale link op het Internet. Wij zijn heel blij dat wij op grond van al onze inspanningen met 120 uitgebrachte stemmen voor Berend Botje, de vierde plaats hebben kunnen bemachtigen in onze regio.

Hiervoor bedanken wij graag een ieder die op ons gestemd heeft, zonder jou/u hadden wij de donatie nooit ontvangen!

Wij bedanken natuurlijk ook de ING die dit fonds en deze prachtige actie mogelijk heeft gemaakt!

Enkele cijfers uit de Landelijke campagne: in totaal ontving de actie 718 aanmeldingen in 52 regio’s. De campagne verliep via 665 sociale media- en lokale nieuwsberichten, er werden in totaal 57.167 stemmen binnengehaald in 3 weken.

De samenleving is in beweging. Burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties worden steeds actiever nu de overheid vaker een stapje terugdoet. Nederland is ondernemend. Er zijn mensen met ideeën. Met lef. Mensen die anders kijken en anders doen. Zij maken Nederland sterker. ING wil ze  helpen hun plannen waar te maken. Want waar een wil is, moet een weg zijn. Als bank van iedereen voelen we ons nauw betrokken bij Nederland en dus ook bij deze verandering. Om deze betrokkenheid concreet te maken is in 2015 het ING Nederland fonds opgericht.

Het fonds heeft als missie burgers en organisaties vooruit te helpen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. Empowering people staat, net als voor ING zelf, centraal. We geloven in de kracht van mensen. En dat mensen de samenleving maken. Het fonds steunt deze mensen met ideeën. Mensen die hun nek uitsteken om Nederland vooruit te helpen en sterker te maken”, aldus de ING.

Namens het dolblije bestuur en de penningmeester van Speel-o-theek Berend Botje nam Maria Roelofsen, breed glimlachend, de donatie in ontvangst. Maria, “Uiteraard zijn wij zeer blij dat wij geselecteerd waren mee te mogen doen! Ten sloten feliciteren wij alle organisaties die een donatie ontvangen hebben, zowel binnen als buiten onze regio”.

Share This