Vrijdag 27 september 2019 deed Speel-o-theek Berend Botje mee met de Landelijke Burendag van het Oranje fonds.

Op deze dag opende de Speel-o-theek speciaal voor haar buren en in het bijzonder voor de bewoners van Aafje, Verpleeg- en Zorgcentrum Roo van Capelle, haar deuren.Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, konden de bewoners op bezoek komen en gezamenlijk lekker lachen, praten en samenzijn in een speelgoedrijke omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook konden zij diverse Oudhollandse spellen spelen. Het bleek een hartverwarmend succes. Vele bewoners maakten gebruik van onze uitnodiging. Met spellen als: vier op een rij, dammen, schaken, hoedje wip of kom over de brug, vermaakten de bezoekers zich kostelijk en hadden zichtbaar plezier. Enkele bewoners spraken zelfs over een heerlijk uitje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens het bestuur van Speel-o-theek Berend Botje gaat dit initiatief zeker herhaald worden. Maria Roelofsen, initiatiefneemster en voorzitter van de Speel-o-theek, verwoordt het idee om een burendag voor ouderen te organiseren, als volgt. “Speelgoed is er niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen, dus waarom onze voorraad speelgoed niet ook inzetten om gezelligheid, plezier en ontspanning te brengen in het leven van ouderen”. Ongeveer 24 ouderen en enkele begeleidsters bezochten onze Burendag.

 

 

 

 

 

Foto’s: Jan van der Arend. Waarvoor hartelijk dank!

Share This