Speelgoed

Speelgoed

Speel-o-theek Berend Botje heeft heel veel verschillend speelgoed. Al het speelgoed is ingedeeld in een categorie en voorzien van een kleurencode. Deze kleurencode geeft aan voor welke leeftijdsgroep het speelgoed leuk is.

Geel: 0 t/m 2 jaar
Oranje: 2 t/m 4 jaar
Groen: 4 t/m 6 jaar
Rood: 6 t/m 8 jaar
Blauw: vanaf 8 jaar

Onze uitleenmedewerkers geven graag advies en helpen je verder als je ergens naar opzoek bent.

Heel handig is dat bij al ons speelgoed een objectkaart zit. Dit is een kaart waarop alle onderdelen staan die erbij horen. Zo weet je precies wat je leent en wat je weer terug moet brengen na de uitleen periode. Zo houden we met elkaar het speelgoed compleet.

Speelgoed categorieën

Codering B-nummers

De B-nummer staan voor BEWEGING. Hierbij kun je denken aan: loopauto’s / loopfietsjes / driewielers / bakfiets / skelters / tractors / skateboard / kinderwagens / ‘balance- bike’ / trampoline / glijbanen / wobbel en nog veeeeeeel meer.

Codering C-nummers

Hieronder valt al ons speelgoed dat met CONSTRUCTIE te maken heeft. Wat voorbeelden zijn: Knex / Lego / Nopper / Peutersteck /  ringen speelpret / Duplo en Kapla.

Codering E-nummers

Dit zijn bij ons geen voedselnummer maar staat de E voor EXPRESSIE en EDUCATIEF speelgoed zoals: magnetisch bord / elektronische proefmetingen / Keyboard en allerlei andere muziekinstrumenten.

Codering F-nummers

Heerlijk! De F staat voor FANTASIE speelgoed. Daarvan hebben wij heel veel. Denk bijvoorbeeld aan speelkeukens / boerderijen / kastelen / grote actie bouwplaat / garage / werkbank met div. gereedschappen / Playmobil / paarden set / Baby Born en treinen.

Codering G-nummers

Dat zijn al onze GEZELSCHAPSPELLETJES. Voorbeelden zijn: Monopoly / Stratego / Rummikub / Tic Tac Turn / Labyrinth / Nummer rumba / het verkeer en ik / Wat hoort waar / Titanic / Harry Potter/ Dora’s avonturen spel / Pinguin panic / SuDoKu / 3 op 1 rij / in de ban van de ring spel / onderuit / Villa Paletti. Kom vooral zelf ontdekken want er is nog veel meer.

Codering P-nummers

Dit is een in-koppertje. Al onze PUZZELS hebben allemaal het P-nummer. Voor elke leeftijd is er wel iets te vinden: Disney puzzel / vloerpuzzels / fruitpuzzel / blokpuzzels / ronde puzzel en 3D puzzels.

Codering Z-nummers

Hieronder valt al het ‘ZINTUIGLIJK’ MATERIAAL. Dit is spelmateriaal dat het gehoor, de tastzin, de oog-handcoördinatie en het onderscheiden van vormen en kleuren ontwikkelt. Dit is meestal speelgoed voor onze jongste lenertjes van 0-2 zoals: vormenstoof /  airtivity-center / box-hanger / en nog veel meer.

Codering V-nummers

Voor iedere leeftijd hebben wij VERKLEEDKLEDING, zoals bijvoorbeeld: piloten pak/ brandweer pak / astronauten pak / feeën jurk / prinsessen jurk / uniformen / cowboy-, en indianenpakken. Echt te veel om op te noemen en altijd handig om te lenen voor (verjaardag)feestjes.

Nog meer!

Wij verhuren ook speelgoed voor kinderfeestjes. Denk aan leuke spelletjes zoals zaklopen, touwtrekken, bingomolen, sjoelbak maar ook verkleedkleding en nog veel meer. Vraag naar de mogelijkheden bij de uitleenvrijwilligers.

In de Speel-o-theek is een overzicht van ons geschikte speelgoed, komt u gerust een keer gezellig kijken. We helpen je graag.

We zijn lid van de Vereniging Speelotheken Nederland. Gezamenlijk proberen we u nog beter van dienst te zijn.

Locatie

Wij zijn te vinden in de wijk Oostgaarde, dicht bij het metrostation en het winkelcentrum de Terp, in Het huis van de wijk Oostgaarde op de begane grond!

Adres

De Linie 5 B
2905 AX Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010-4518719 (alleen gedurende openingstijden)
Email: info@spelenbijberendbotje.nl
 
 

Bankgegevens

ABN-AMRO NL73 ABNA 05759337 39
Stichting Speel-o-theek Berend Botje

Openingstijden

DINSDAG ochtend 09:00 – 11:00 uur
DINSDAG middag 15:30 – 17:00 uur
WOENSDAG middag 13:00 – 15:00 uur
DONDERDAG ochtend 09:00 – 11:00 uur
DONDERDAG avond 19.00 – 20.00 uur

Vakanties Regio Midden

Tijdens de vakanties zijn wij gesloten:
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geeft adviesdata voor de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie. Uw school mag hier van afwijken. In de schoolgids leest u wanneer de vakanties van uw school zijn.

VOORJAARSVAKANTIE:
van 17-02-2024 t/m 25-02-2024

MEIVAKANTIE:
van 27-04-2024 t/m 05-05-2024

ZOMERVAKANTIE:
van 13-07-2024 t/m 25-08-2024

HERFSTVAKANTIE:
van 26-10-2024 t/m 03-11-2024

KERSTVAKANTIE:
van 21-12-2024 t/m 05-01-2025

 
 
 
 
 
Share This