Speelgoed

Speelgoed

Speel-o-theek Berend Botje heeft een uitgebreid assortiment aan speelgoed. Al het speelgoed is ingedeeld in een categorie en voorzien van een kleurencode. Deze kleurencode geeft aan voor welke leeftijdsgroep het speelgoed bedoeld is. Wij maken gebruik van onderstaande kleurencodes:

Geel: 0 t/m 2 jaar
Oranje: 2 t/m 4 jaar
Groen: 4 t/m 6 jaar
Rood: 6 t/m 8 jaar
Blauw: vanaf 8 jaar

U kunt altijd aan de vrijwilligers in de speel-o-theek advies vragen over het speelgoed dat u zoekt.

Bij het speelgoed hoort een objectkaart, daarop zijn de onderdelen vermeld die bij dat betreffende speelgoed horen. Vaak hoort er ook nog een extra doos bij, dit staat ook op de objectkaart.

Speelgoed categorieën

Codering B-nummers

Het speelgoed met een B-nummer valt onder de noemer BEWEGING. Enkele voorbeelden hiervan zijn: loopauto’s / allerlei loopfietsjes / driewielers / bakfiets / skelters / tractors / skateboard / kinderwagens / ‘balance- bike’ / trampoline / glijbanen / wobbel / etc.

Codering C-nummers

Met C-nummers bedoelen wij alles wat met CONSTRUCTIE te maken heeft. Wat voorbeelden zijn: knex / lego / nopper / peutersteck /  ringen speelpret / duplo / etc.

Codering E-nummers

Hieronder verstaan wij vooral EXPRESSIE en EDUCATIEF speelgoed zoals: magnetisch bord / elektronische proefmetingen / Keyboard / muziekinstrumenten / etc.

Codering F-nummers

FANTASIE speelgoed valt onder de F-nummers. Voorbeelden die in de speel-o-theek te huur zijn: speelkeukens / boerderijen / kastelen / grote actie bouwplaat / garage / werkbank met div. gereedschappen / Playmobil / paarden set / Baby Born / treinen / duplo / etc..

Codering G-nummers

Alle GEZELSCHAPSPELLETJES zijn ondergebracht met het G-nummer. Voorbeelden zijn: monopoly / stratego / rummikub / tic tac turn / labyrinth / nummer rumba / het verkeer en ik / wat hoort waar / titanic / Harry Potter/ Dora’s avonturen spel / pinguin panic / SuDoKu / 3 op 1 rij / in de ban van de ring spel / onderuit / Villa Paletti / etc.

Codering P-nummers

PUZZELS hebben allemaal het P-nummer. Voor elke leeftijd is er wel iets te vinden: Disney puzzel / vloerpuzzels / fruitpuzzel / blokpuzzels / ronde puzzel / 3D puzzels / etc.

Codering Z-nummers

Onder de Codering Z-nummer valt het ‘ZINTUIGLIJK’ MATERIAAL. Dit is spelmateriaal dat de zintuiglijke ontwikkeling van het gehoor, de tastzin, de oog-handcoördinatie en het onderscheiden van vormen en kleuren ontwikkelt. Dit is veelal speelgoed voor de hele kleintjes, zoals: vormenstoof /  airtivity-center /  box-hangers / etc.

Codering V-nummers

Voor elke leeftijdsgroep hebben wij VERKLEEDKLEDING, zoals bijvoorbeeld: piloten pak/ brandweer pak / astronauten pak / feeën jurk / prinsessen jurk / uniformen / cowboy-, en indianenpakken / etc.

Nog meer!

Wij verhuren ook speelgoed voor kinderfeestjes zoals zaklopen, touwtrekken, bingomolen, sjoelbak etc. Vraag naar de mogelijkheden bij de uitleenvrijwilligers.

In de speel-o-theek bieden wij een volledig overzicht van ons gehele voorraad speelgoed, komt u gerust eens vrijblijvend kijken. Onze uitleenmedewerkers zijn u graag van dienst!

We zijn lid van de Vereniging Speelotheken Nederland. Gezamenlijk proberen we u nog beter van dienst te zijn.

Locatie

Wij zijn te vinden in de wijk Oostgaarde, dicht bij het metrostation en het winkelcentrum de Terp. Wij zitten in het centrum voor Jeugd en Gezin aan de Linie. U vindt ons op de 1e etage, naast het consultatiebureau en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Adres

De Linie 18
2905 AX Capelle aan den IJssel
Telefoon: 010-4518719 (alleen gedurende openingstijden)

Openingstijden

DINSDAG ochtend 09:00 – 11:00 uur
DINSDAG middag 15:30 – 17:00 uur
WOENSDAG middag 13:00 – 15:00 uur
DONDERDAG ochtend 09:00 – 11:00 uur
DONDERDAG avond 19:00 – 20:00 uur

Vakantiesluitingen

VOORJAARSVAKANTIE:
van 24-02 tot 04-03-2018
MEIVAKANTIE:
van 27-04 tot 12-05-2018
ZOMERVAKANTIE:
van 14-07 tot 26-08-2018
HERFSTVAKANTIE:
van 20-10 tot 28-10-2018
KERSTVAKANTIE:
van 22-12 tot 06-01-2019

 

Share This